Sziget SZIVE Nyílt nap, 2011.09.04.

2011.09.15. 09:32 HAron

A levegő forró, a nap égető volt.
A távoli délibáb összemosódott az ég kékjével.
A fűcsomók közt a talajt a lovak patái vájták ki. A hosszú dombot a mezőtől egy fakordon választotta el.
Ez előtt 7 db állat (és 1 db lengő henger) méregette az íjászokat, akik fák és bokrok mellett felállított sátrak alól figyelték azokat.

Egy idősebb íjász a jobb kezének mutató ujját behajlítva bajuszát végigtörölgette, majd megfeszítette az íjat és gyakorló táblán levő 7-8 cm kör közepébe lőtt. Kezdetét vette a Sziget SZIVE nyílt nap.

A célok ismerősek voltak az előző napi versenyről. Egy pár lövés után a versenyzőket felosztották 6-8 fős csoportokra, majd elindult a verseny. Bár a 10-es és a 8-as találati zóna elég nagynak bizonyult a meleg rontotta koncentrálást.
A táskában levő víz már forrás közelébe került, de szerencsére a szervezők gondoskodtak hideg folyadékról!

 

 

Még a verseny megkezdése előtt befűtöttek az üst alá és elkezdték főzni a gulyáslevest.

Két kört kellett megtenni így 16 célon teljesítettük a feladatot. Az egyikkel meggyűlt a bajunk, nevezetesen a mozgó céllal. Ez egy henger alakú vesszőfogó volt, ami fel lett lógatva a fakordonra. Nem elég, hogy a szellő mozgatta, ami azért jól esett a melegben, de még találat után el is fordult (nyilván ezzel is nehezítve a dolgunkat). Az utolsó lövések után úgy nézett ki mint egy sündisznó. Ennek eredménye egy sérült vessző lett, mert elfordulás után sajnos az egyik el lett találva.

 

 

Miután mindenki kivégezte a célokat megkezdődött a távlövés. Ekkor már annyira meleg volt, hogy a sátrak alól nem is akartunk előbújni! Azért majdnem mindenki részt vett benne! A lövéseket kb. 20 méterről kezdtük 2 vesszővel, akinek legalább egy beleállt az továbbjutott, nyilván már csak 1 vesszőt lőhetett ki. 3-5 méterenként lépdeltünk hátra. Volt egy kritikus távolság ahol a nagy részünk lemorzsolódott, de hát csak egy maradhatott, aki egy üveg borral lett gazdagabb.

 

 

Egy kis beszélgetés után megkezdődött az ebéd. Két versenytársunk, egy-egy dobon kezdek el játszani. Dobszó mellett még sosem ettem. A leves nagyon forró volt, (jól meg is paprikáztam) még zubogott mikor kiszedték. Annyira finomra csinálták, hogy repetáznom kellett.

Evés közben kihirdették az eredményt. Hetedik lettem. Nem dobogó volt a cél ez a verseny pontra ment. Ha jól emlékszem 6 fordulós Grand Prix menetben vettünk részt, melynek győztese az eddigi összes nevezési díjat tudhatja magáénak.

Ezt már nem visszük el, de a többire is elmegyünk, mert hát a részvétel fontos, ha mi nyerünk!

 

 

 

(Misi, képek: szkt)

 

Szólj hozzá!

Címkék: versenyek élménybeszámolók

A bejegyzés trackback címe:

https://haraszti-ic.blog.hu/api/trackback/id/tr333228852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása