Eger, 2012.04.07.

2012.04.10. 11:23 HAron

Eger 2012

2012. április 7., "Itt járt Mátyás király…" Íjászverseny Egerben

 

Már a múlt évi verseny után, ahol Roland az első lett, tudtuk, hogy idén is eljövünk az egri versenyre, ha mondjuk, nem szakad le az ég. Azt is tudtuk, hogy egy napra fárasztó odautazni, a verseny hossza miatt, amit a 229 nevező vetített előre idén is, ezért húsvétolásra érkeztünk meg már pénteken, hogy reggel fitten indulhassunk el a versenyre.

Korán is érkeztünk, még a vár és a népe is aludt. Volt időnk nézelődni, azután nevezésnél sem kellett órákat sorban állni. Az idei versenyen, már a nevezésnél sok ismerőssel találkoztunk, jó volt dumálgatni.

A csapatok kihirdetése után elindultunk, hogy leküzdjük a 15 célt. Azért csak ennyi cél volt, mert borzalmas mennyiségű bónuszlövést lehetett az ügyesebbjének megejteni. Összességében egy 23 célos versenynek megfelelő pontszámot lehetett begyűjteni.

 


  

A célok változatosan voltak kirakva. Sok pontgyűjtős, mozgó és 3D-s állatkák vegyesen. Jól voltak elhelyezve, nem volt vesszőgyilkos a verseny. Ez csak annyiból érdekes, hogy egy kőből épült várról beszélünk, nem egy füves pusztáról, ahol sokkal nehezebben oldják meg ezt a feladatot, számtalanszor. Miért? Mindegy

 


  

 Szerencsénkre az időjárás kegyes volt hozzánk, az előrejelzéshez képest és szuper időben lőhettük végig a versenyt az eredményhirdetésig, amikor is leszakadt az ég.

Négyen indultunk a HÍC színeiben. Mivel sokat gyakoroltam és a nagy meleg miatt sok Colát ittam, a kettő együtt úgy látszik megtette a hatását, mert már az elejétől tűrhetően, egyenletes teljesítményt nyújtva küzdöttem le a célokat.

 


  

Sokan hitték azt, hogy a várban mindennapos ez a nyüzsgés, tele íjászokkal. Egy kedves fiatalember meg is kérdezte, hogy " well, ez itt lenni mindennapos?", közöltem vele, hogy ez egy verseny. Miután megértette, hogy miről van szó, közölte velem a tényt. "Akkor ez lenni cool competition, well." Mondtam neki, hogy yeah és úgy gondoltam, beiktatok egy plusz 3D-s mozgó célt, ne rontsa a levegőt.

Végeztünk ( nem az emberrel ). A távlövés előtt kajáltunk, ami egész finomra sikeredett. SzKT benevezte magát, engem meg fű alatt a távlövésre, ahol nem is égtünk annyira. Mind a ketten 45 méteren estünk ki.

 


  

Ezután gyors díjátadás volt az eső miatt. A lényeg, a Kriszta 3. lett fehérnép, Én 1. longbow kategóriában. Ami különösen büszkévé tesz, hogy a verseny 11. legjobb pontszámát lőttem meg. A fiúk, sajnos gyengébben szerepeltek a vártnál. Utána lukas cipőmben (hol lett lukas, a rossebb tudja), esőruhában siettünk haza, mert irtózatosan esett.

Nagyjából ennyi az egri versenyről. Jaj! Még valami. Másnap borkóstolás, zenekarok, kaja, pia, meg íjásztatás volt a várban. Az íjász mit csinál, pénzért lő, ha már lehet. Persze az első 2-3-at bénán, azután egész jókat. Nálunk a Roland ezt megspékelte azzal, hogy a második béna lövés után levette a kabátját, mondván zavarja. A kabát alatt persze a HÍC pulóver díszelgett. Ezért Mi szétszéledtünk, hogy ne zavarjuk a többieket a röhögésünkkel. Szuper volt az egész!

A szervezők előtt pedig le a kalappal, mert igen gördülékenyen vezényelték le a versenyt a több mint 200 résztvevővel az első perctől az utolsóig!

 

Eredményeink:
Szabó Krisztina Tünde női tradi III. hely
id. Kondri János férfi longbow I. hely

 

(Jamesz)

(képek: szkt)

(TV Eger)

Szólj hozzá!

Címkék: versenyek élménybeszámolók

A bejegyzés trackback címe:

https://haraszti-ic.blog.hu/api/trackback/id/tr734375476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása