Íjászviadal Jászberény 2011.05.14.

2011.05.15. 21:36 HAron

Részt vettünk a Jákóhalmi Íjászok szervezésében egy felejthetetlen versenyen. 

A versenyre vezető út egyértelműen ki volt táblázva, esélyünk sem volt eltévedni, mert mindenhol polgárőrök voltak segítségünkre. Ez egyszer sikerült időben megérkeznünk a nevezésre. :)

 

 

Minden résztvevőt megvendégeltek egy isteni finom kenyérlángossal reggeli gyanánt.

Gyönyörű környezetben kiépített 20 célos versenypálya fogadta az íjászokat. Lőttünk lentről felfele, fentről lefele, gödörből térdelve és még mozgó "lóról" is. Számos remekül kifundált  mozgócél színesítette a versenyt. Nevezni csak pusztai íjjal lehetett és nem számított külön kategóriába a longbow sem.

 

 

A szervezők annyira figyelmesek voltak, hogy mindenkinek osztottak hideg ásványvizet (házi pálinka is választható volt :) ) a verseny közben. 

Minden csoport kapott beírót a szabályok és pontszámok ismeretével. Egyetlen vesszőt sem kellett keresgélni, mert mindenhol levágták a füvet a célok mögött. 

A verseny végén -míg vártuk az ebéd elkészültét- íjászpárbajon lehetett megmérkőzni. (Nevezési díj mentesen!!!) Mozgalmas és érdekes volt azoknak is, akik nem neveztek be a küzdelemre. Kicsi Jamesz megnyerte a gyerekek viadalát!!! :))) Nagyon büszkék voltunk rá!

Az ebédet kényelmesen árnyékban ülve fogyaszthatta el mindenki és közben meghallgathattunk egy érdekes élménybeszámolót egy mongóliai utazásról. 

Ezen a rendezvényen a térség vezető politikusai büszkén álltak a szervezők mellé és részvételükkel megtisztelték az íjászokat végig a nap folyamán.

A díjkiosztón az érmek és oklevelek mellett számos tárgyjutalom is gazdára talált. Nem fukarkodtak az ajándékokkal!!!

Nagyon jó hangulatú, magas színvonalú, hibátlanul megszervezett verseny volt! 

 

Eredményeink: 

ifj. Kondri János (ifi) I. helyezett  +  íjász párbaj   I. helyezett
Szaniszló Roland (gyerek) III. helyezett
Szabó Krisztina Tünde   II.  helyezett

 

   

    

 

Hab a tortán.....

Kicsi Jameszt a párbaj győzteseként tortával jutalmazták. Az úton hazafele egy nagyobb bukkanónál váratlanul belekóstolt.... :D 

 

 

(szkt)

Szólj hozzá!

Címkék: versenyek élménybeszámolók

A bejegyzés trackback címe:

https://haraszti-ic.blog.hu/api/trackback/id/tr572906599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása