V. Bornemissza-kupa nemzetközi íjász verseny, Eger

2011.05.31. 13:09 HAron

2011. április 24.-én az Egri Vitézlő Oskola szervezte íjászversenyen vettünk részt az egri vár falai között.

Korhű ruházatot viselő íjászok kígyózó sora fogadott minket a nevezésnél, így a 10 órára kiírt kezdés kicsit csúszott. A várfalak árnyékában izgatottan vártuk a verseny kezdetét. 

 

 

 A magyarországi íjászokon kívül Erdélyből és Törökországból is érkeztek résztvevők, a törökök többsége szolak ruházatot viselt (szolakok  a szultán gyalogos íjásztestőrei voltak) - érdekes színfoltja volt a versenynek a török csoport.  

Ügyességi feladatok, mozgó célok, 3D-s és történelmi célok váltogatták egymást a 16 állomásból álló versenypályán. A szervezők remekül kihasználták a hely adottságait, így változatos célokra lőhettünk mindvégig.

 

 

A résztvevők igen magas száma miatt (kb. 200 fő)  a viadal jól elhúzódott, a tikkasztó hőség igencsak próbára tette a versenyzőket. 

A küzdelem végén finom ebéddel tömhettük meg bendőnket, majd az eredményhirdetésig távlövő versenyre lehetett nevezni a lelkes és még járni tudó íjászoknak. :) 

 

 

A díjkiosztóra este 7 óra körül került sor,  a hangulat fergeteges volt a késői időpont ellenére. És nem jöttünk el üres kézzel!!!!!! Roland hihetetlen teljesítménnyel 16 (!) versenyzőt maga mögé utasítva megnyerte az egri viadalt a Haraszti Íjász Club színeiben! :))) 

 

 

 

 

Eredményeink:

Szaniszló Roland    1. helyezett
id. Kondri János   5. helyezett
Szabó Krisztina Tünde   8. helyezett

   

      

(szkt)

    

Szólj hozzá!

Címkék: versenyek élménybeszámolók

A bejegyzés trackback címe:

https://haraszti-ic.blog.hu/api/trackback/id/tr502945879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása