Vecsési verseny 2011.05.08. 

2011.06.02. 14:43 HAron

Festői környezetben egy horgásztónál került megrendezésre a Vecsési Hagyományőrző Íjász Egyesület szervezte verseny. 

Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk, fekete fellegek borították az eget és nem akart elállni az eső. Mindenki drukkolt a jó időért, a szervezők pedig kitolták az indítást remélve, hátha javulnak a körülmények. 

 

 

A kezdésre már mindannyian kellőképpen átfagytunk, de azért lelkesen vágtunk neki a pályának. 

Az első állomásunknál egy a tópartra kihelyezett állatkát kellett eltalálni. Mivel a tábla mögött vesszőfogóként a tó vize szolgált izgalmasnak véltük a feladatot. :) Aki hibázott, az hangos kiáltással jelezhette a vízi vesszőszedőnek, hogy igénybe venné szolgáltatásait. A fa vesszőket könnyen megtalálták, a karbonokat kicsit tovább kellett keresgélniük. /Nem tűnt el egyetlen vesszőnk sem!!! Köszönet érte! Ja, és Áron hajója is túlélte a napot lyuk nélkül. :) /

 

 

A második cél után már csak a hideg miatt remegett a kezünkben az íj - a tó jelenlétét a tábla mögött megszoktuk. :)

Az esőruha ellenére nagyon átáztunk, kellemetlen volt a fél-egy liter vizet hurcolni a cipőnkben. 

 

 

A pálya igen változatosra sikerült. Közeli-, távoli-, mozgó- és vízi célok terelték el a figyelmünket a mostoha időjárási körülményektől. 

Mire a kicsire nőtt tulipános célhoz érkeztünk kisütött a nap és az eső is elállt! Így nagyobb lelkesedéssel hagytuk magunk mögött az utolsó négy akadályt is. 

 

 

Ebéd után tojáslövő versenyre invitálták a játékos kedvű jelentkezőket, ami remek hangulatban zajlott. (Ekkor már nem fáztunk, szárította a napocska ázott- fázott tagjainkat.) Rengeteget nevettünk és nagyon jól éreztük magunkat; gyorsan elrepült az idő az eredményhirdetésig.

Végül senki nem jött el üres kézzel! :) 

 

 
   

 

Eredményeink:

Nyágai Attila ifi olimpiai I. hely
Szaniszló Roland   gyerek tradi II. hely
id. Kondri János   ff VR III. hely
Szabó Krisztina Tünde   női   tradi  II. hely

 

 

(szkt

Szólj hozzá!

Címkék: versenyek élménybeszámolók

A bejegyzés trackback címe:

https://haraszti-ic.blog.hu/api/trackback/id/tr272951588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása