Nagykőrös, 2011.10.08.

2011.10.10. 14:37 HAron

A Bor Kalán Nagykőrösi Hagyományőrző Íjászegyesület versenyén jártunk 2011.10.8-án

Reggel nem hittünk a szemünknek, mikor ébredéskor verőfényes napsütésre léptünk ki a házból. Az időjósok szakadó esőt jeleztek viharos széllel, nem is készültünk ma versenyzésre. Gyors pakolás után sikerült időben útra kelnünk és ezúttal végre időben érkeznünk.

Nevezés után jól esett a zsíros kenyér hagymával, amire a szervezők vendégül láttak minden résztvevőt. (Járt hozzá tea is. :) )

A verseny időben elkezdődött, gördülékenyen ment a csapatok kihirdetése és a verseny kezdés is.

 

Meseszép környezetben bandukoltuk végig a terepet a Pálfája-parkerdőben a tölgyóriások között. (A képek között a 450 éves Basa-fát is megnézheted!)

Közben igényesen elkészített változatos célokon lőhettük a magyarok egykori ellenségeit, illetve az ehhez kapcsolódó motívumokat.

Egy csapatba kerültünk több kicsi gyerkőccel is, akik nagyon ügyesen és kitartóan versenyeztek. Az utánpótlás legifjabb tagját a 4 éves Csanit nagyon a szívünkbe zártuk. :)

 

 

Az eredményhirdetés előtt bukócélos párbajjal múlattuk az időt, ami érdekes és izgalmas volt azoknak is, akik ebben a küzdelemben már nem akartak részt venni.

 

 

Izgatottan vártuk az igazság pillanatát, felállhatunk-e a dobogóra elég lesz-e az elért pontszámunk.....  Vendéglátóink kitettek magukért, a díjazottak sok értékes jutalommal gazdagodtak. A gyerek kategóriák nyertesei lengőcélokat, a felnőttek értékes borokat kaptak az érmek és oklevelek mellé. 

 

 

Az égiek kegyesek voltak hozzánk, mert ugyan egész nap lógott a lába az esőnek, de csak akkor zendített rá, mikor hazafele indultunk. :)

 

 

Csodás élménnyel gazdagodtunk, köszönjük a szervezőknek!!!

 

 

Eredményeink:

Szaniszló Roland   gyerek tradi III. hely (70%)
Szabó Krisztina Tünde   női   olimpiai I. hely (77%)
id. Kondri János férfi VR II. hely (80%)

 

 

(szkt

Szólj hozzá!

Címkék: versenyek élménybeszámolók

A bejegyzés trackback címe:

https://haraszti-ic.blog.hu/api/trackback/id/tr813291813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása