SzigetSZIVE-Panderosa Íjászverseny, 2012.03.15

2012.03.16. 19:44 HAron

SzigetSZIVE-Panderosa Íjászverseny 2012.03.15

SzigetSZIVE-Panderosa Íjászverseny 2012.03.15.

  

2012. március 15.-én csütörtökön, verőfényes napsütéssel indult a napunk. Szerencsére, bár szokásunk, nem tudtunk elég későn indulni, hogy ne legyünk pontosak. Egy számunkra még ismeretlen helyre, a dunavarsányi Panderosa lovas panzió területére érkeztünk meg. A terület már első látásra jónak tűnt: szép épület, a környezet, kis tó, völgyek, dombok, földalatti tereptárgyak, stb. Mivel régi katonai terület volt, meglepik is voltak a föld alatt.

Kis csapatunkat heten képviseltük. Már a nevezésnél látszott, hogy nagyon sokan lesznek és lettek is. Szerintem 100-120 ember lehetett a csapatbeosztásokból következtetve.

Nemzeti ünnepünkre való tekintettel a versenyt a Himnusz és a Nemzeti dal sorai előzték meg. Szerencsére az egyes csapat voltunk, így tudtuk, hogy a kajánál zárjuk a versenyt. (és ott)

A célok elég változatosra sikeredtek. Lőttünk tavat át, dombra fel, dombról le, bunkerban, világosból sötétbe, közel, távol, magas lóról, kis célt, meg még kisebbet. Később Kocsis Pali mondta, hogy visszafogta magát, ezért nem lett avétos a pálya. (neki)

Kutyák, macskák és lovak között mászkáltunk célról, célra. Érthetően volt kitáblázva a célok elérhetősége, senkinek sem okozott problémát. Jó hangulatban, szokásos zrikálások közepette haladtunk végig.

A táv 3/4-énél vettük észre, hogy Kun "írni nem akaró" Gabival fej-fej mellett haladunk a pontgyűjtésben. Ez után már látszott, hogy a delikvens (mivel vezetett) megpróbálja a verseny leírásának szép feladatát áttestálni rám. Ezt elég feltűnően az utolsó célon meg is tette. Utólag is köszönöm!

A verseny végeztével, kellemesen megebédeltünk, mivel nagyon kulturáltan oldották meg az étkeztetést. Tálcák, sok pad, asztal, stb. Gulyás volt és pogi.

Ezután kezdődtek a párbajok, amiken be és lelakva már nem indultunk, de ötletesek és gyorsak voltak.

Már csak az eredményhirdetés maradt hátra, amit az esélytelenek nyugalmával az első asztalnál vártunk végig. Később kiderült, borúlátóak voltunk, mert Szikora Ica, aki nem néni (senior női tradi), jómagam (férfi longbow) kategóriában szereztük meg a második helyet. Ennek nagyon örültem, mert éppen siránkoztam, hogy ilyen szép érmet még egy versenyen sem kaptam. De most kaptam :)!

Ezek után dög fáradtan, de egy kellemes verseny emlékeivel indultunk haza, annak tudatában is, hogy ezt nekem kell majd papírra vetni.

RRemélem, nem ez volt az utolsó verseny ezen a területen. Nagyon köszönünk mindent és gratulálunk a szervezőknek, hogy ilyen élvezetes, érdekes, pörgős versenyt sikerült levezetniük. Ebből mi is csak tanulni tudunk, negatívum híján. A teljesség igénye nélkül. A képek is magukért beszélnek!

(Jamesz)

Szólj hozzá!

Címkék: versenyek élménybeszámolók

A bejegyzés trackback címe:

https://haraszti-ic.blog.hu/api/trackback/id/tr64320892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása