XXI. Megmérettetés a Vándorzászlóért, Kulcs

2012.04.02. 17:24 HAron

XXI. megmérettetés a vándorzászlóért, Kulcs 2012.13.31.

Ahogy már írtuk korábban a Kulcsi Turul Íjász Egylet nyerte meg a XXI. Megmérettetés a Vándorzászlóért verseny rendezési jogát, amelyet március utolsó napjára, a csukatilalom végeztére meg is hirdettek. Természetesen a csukáknak alig van közük az íjászathoz, de biztosan okozott dilemmát pár embernek, hogy pergetni menjen-e vagy megmérkőzni a vándorzászlóért. Én is az utóbbit választottam, bár nagy volt a csábítás.

Helyszínül a Kishalompusztai Ökoturisztikai Lovaspark szolgált, amely már az útról láthatóan, ígéretes pályát tartogatott a versenyzők számára.  Völgyben csendesen csordogáló patak mentén bújtak meg a lőállások, maximálisan felhasználva az egyes helyek adottságait, így minden a természetesség benyomását keltette.

A verseny napján kellemes napsütéses időnk is lehetett volna, ha nem fújt volna az erős szél, ami egész nap végigkísért minket, de a vesszőinket csak nem akarta a 10-esekbe segíteni.

 

 

A szervezők igyekeztek ötletes célokkal színesíteni, az erős szél pedig nehezíteni a versenyt. Ha ki kellene emelnem párat, akkor az 50m es vitézt mindenképp megemlíteném, aki a domboldalon árválkodva várta a találatokat, hogy tíz ponttal jutalmazzon eltalálóinak, de a kevésbé jobbaknak is adjon a körülötte feljelölt nyolcas és ötös zónákból.

  

 

A második a vérnyúl lenne, amit megemlítenék. Nem csak a húsvét közelsége miatt, hanem egyszerűsége s egyben ötletessége miatt. Lejtőről indított korongok képében guruló vérnyulaktól kellett megmenteni a világot. A vérnyúl vadászat szigorú szabályai szerint csakis a földön guruló nyulakra lehetett lőni, a lejtőn és a kijelölt helyeken kívül ők is védettséget élveznek, hisz populációjuk csökkenő számot mutat.

 

  

A harmadik megemlítendő kategória lengőcélok lennének. Polifoam hengerek juta zsákokba csomagolva, rajtuk pedig a pontokat jelentő felfestett zónák. A zsák anyaga ismét csak a természetességet nyújtotta, és egyáltalán nem idegen, sőt kellemes látványt nyújtott a környezetében. Viszont amik miatt ezek a célok nagyon nehéznek bizonyultak az a kis súlyuk és az erős szél, ami folyamatos és kiszámíthatatlan mozgásban tartotta őket. Sokszor volt olyan, mire a vessző a célig ért, azok már valahol egy másik dimenzióban táncoltak, ahogy a szél fütyült.

 

  

Végül pedig az egymás mellé fellógatott dobókorongok meglövése, ami itt is a szél miatt, már a lehetetlen kategóriát súrolta.

 

  

Ezeken kívül is voltak ötletes célok, mellőzve a sablonosságot, amik mind megérdemelnék a bemutatást, de inkább mindenki menjen el Kulcsra, hátha a következő versenyeiken is előfordulnak majd belőlük, és tapasztalja meg élőben őket.

Verseny végeztével egy gazdag, ízletes és emberes adag babgulyás tulajdonosa lehettem és lehetett mindenki, aki befizetett ebédre. Sőt akár repetázni is tudott, aki még nem lakott jól az elsővel. A vendégszeretet pedig csillagos ötös!

Igen, talán mindig kitérek az étkezési lehetőségekre a versenybeszámolókon. Nem mintha éhenkórász lennék (de az vagyok…), viszont fontos a jó kondíció, hangulat és ehhez tele has kell.

Ebéd után távolodó tóátlövés fejenként egy vesszővel a túlparti vesszőfogóra. Így izgalmas igazán a verseny, ha csak egy esély van. A szél persze itt is nehezítette a feladatot, illetve a tó is félrevezető volt a távolság becslésében ezért a nevezők színe-java le is morzsolódott az első kőrben. A harmadik kőr pedig a győztest is megadta.

A pontok összesítése után a megalakultak az ötfős csapatok, akik megmérettek a vándorzászlóért a 10-20-30-40-50 méteres távokon. Sokan tartottak igényt a zászlóra, sok csapat indult. Több helyen is elhangzott a sóhaj, hogy „csak nehogy a mohácsiak”, mert "akkor messzire kell utazni legközelebb", de bizony a mohácsiak, talán már csak dacból is odatették magukat, és végül a Nimród Mohács csapata tért haza a zászlóval. Ismét, hiszen korábban már járt náluk.

Tehát Hölgyeim, Uraim igen is utazni kell annak, aki meg akarja szerezni a mohácsi vitézektől a vándorzászlót, nincs mese. Remélem halászlé lesz majd az ebéd, bár ha Mohács, akkor sokkal valószínűbb egy bableves, ahogy csak Ők tudják.

Gratulálunk nekik a agyőzelemhez!

 

  

Eredményeink:

Szikora Ica tm női tradi I. hely
Havasi Gabi női longbow III. hely
Krizsák Krisztián gyerek tradi III. hely
Szaniszló Roland gyerek tradi I. hely
ifj Kondri János ifi tradi III. hely
Havasi Ferenc férfi longbow II. hely

(HAron)

 

Szólj hozzá!

Címkék: versenyek élménybeszámolók vándorzászló

A bejegyzés trackback címe:

https://haraszti-ic.blog.hu/api/trackback/id/tr264356927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása